Субота, 20.04.2024, 10:19

Вітаю Вас Гість | RSS
Золотосяйна Кліо
Сайт РМО
вчителів
суспільствознавчих дисциплін
ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 57

Статистика
» Зареєструвалось на сайті
Всього: 61
» Із них
Адміністраторів: 4
Модераторів: 21
Провірених: 0
Користувачів: 36

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
[Хто сьогодні нас відвідав?]

Форма входу

Головна » 2013 » Березень » 1 » 20 маловідомих фактів про Україну
21:53
20 маловідомих фактів про Україну
Україна робить найбільші келихи для шампанського. Українська міліція розкриває 90% злочинів. Ми часто використовуємо літеру "п” і є найвідомішими у світі алкоголіками. Ми любимо сало, але свинини їмо втричі менше за німців. А ще ми вигадали найбільш популярну у світі різдвяну пісню, пише KyivPost.

1. Улюблена літера "П”

Найбільш уживаною літерою українського алфавіту є літера "п”. На неї починається найбільше слів. Найменше використовуються літери "ф”, "ї” и "ґ”.

2. "Ой, ходить сон коло вікон”

Одну із найвідоміших пісень у світі – Summertime – Джордж Гершвін написав під впливом колискової "Ой, ходить сон коло вікон” у виконанні Українського Національного хору.


3. Макдональдс

Третій найбільш відвідуваний Макдональдс у світі знаходиться у Києві, біля залізничного вокзалу. Цей заклад неодмінно потрапляє у п’ятірку найбільш людних Макдональдсів світу. Минулого року тут зробили більше 2-х мільйонів замовлень.

4. Метро

Станція метро "Арсенальна” у Києві – найглибша у світі і вона знаходиться на глибині 105 метрів під землею. Станцію побудували однією із перших, у 1960-ому році, у безпосередній близькості від будівлі парламенту. За деякими даними, у тунелях біля "Арсенальної” є таємні сховища для політичної верхівки.


5. Будьмо!

Українці – п’ята найбільш питуща нація у світі. Нас перепивають лише молдовани, росіяни, угорці та чехи. Середньостатистичний українець у віці від 15-ти років на рік випиває 15,6 літрів алкоголю – на літр більше за ірландця і майже на два за норвежця.

6. "Ще не вмерла Україна”

Українській гімн складається всього із шести рядків – чотирьох куплетів и двох приспівів. Інші куплети гімну, створеного поетом Олександром Чубинським і композитором Михайлом Вербицьким, не були затверджені, оскільки є не зовсім політкоректними ("Станем, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону” – маються на увазі претензії на території Росії та Польщі).

7. Майже всі злочини розкриваються?

У Європі розкривають 30-40% злочинів, в Україні – 90%. Правоохоронці пояснюють, що наша неприродно хороша статистика є результатом небажання фіксувати "безнадійні” справи (наприклад, крадіжки мобільних телефонів) і вибиванням зізнань із підозрюваних.

8. Руда

В Україні – найбільший запас марганцевої руди у світі, 2,3 мільярди тон і близько 11% від усіх покладів планети. Ще у нас немало залізної руди – 7% світового запасу.

9. Найбільша "Мрія”

Українці, а саме конструкторське бюро Антонова, розробили літак із найбільшою вантажопідйомністю у світі – Ан-225 "Мрія”. Спочатку він проектувався для транспортування космічних кораблів. Наразі "Мрія” виконує комерційні вантажні перевезення

10. Конституція Орлика

Першу у світі конституцію сучасного вигляду написав українець Пилип Орлик у 1710-ому році. У день свого обрання гетьманом він представив козацькій раді "Пакти і Конституції прав та вольностей Війська Запорізького”, по-суті – договір між новообраним гетьманом, козаками та всім українським народом.

11. Щедрик

Одна з найбільш відомих у світі різдвяних пісень – це "Щедрик”, народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем.
Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells.

12. Без ядерної зброї

Україна – єдина країна світу, яка за власною ініціативою відмовилася від ядерної зброї. Відбулося все у 1994-ому році. На той момент у нас було 1652 ядерні боєголовки і третій у світі ядерний потенціал після Росії та США. Боєголовки віддали Росії, пускові шахти знищили. У відповідь Україна отримала гарантії безпеки від ядерних держав.

13. Шевченко

Українському поетові Тарасу Шевченко встановлено близько 1200 пам’ятників по всьому світу. Більшість із них знаходиться на західній Україні. Невідомо, кого в Україні більше – Шевченка чи Леніна, оскільки ні комуністична партія, ні Мінкульт обліку вождів уже не ведуть.

14. Про батарейки

В Україні, на відміну від світу, батарейки окремо не утилізуються. А вони містять токсичні елементи, що сильно забруднюють воду і грунт.

16. Трохи свинства

На момент проголошення незалежності, Україну населяло 19,4 мільйонів свиней. Сьогодні їх удвічі менше – 8,3 мільйонів. Не дивлячись на репутацію салоїда, середньостатистичний українець з’їдає всього 18 кг свинини на рік. Це втричі менше, ніж звичайний німець.

17. Про силу

Українського пауерліфтера Дмитра Халаджі внесено до Книги рекордів Гіннеса, як автора більше двох десятків рекордів. Наприклад, він витримав "Чортову кузню” – лежав на цвяхах, а зверху клали 700-кілограмові плити, які розбивали кувалдами.

18. Ракетоносії

Український "Южмаш” (Дніпропетровськ) виробляє найбільш екологічні ракетоносії у світі. За їх допомогою у космос відправляють комерційні вантажі у рамках міжнародного проекту "Морський старт”.

19. Найстародавніше поселення Homo Sapiens

Найстародавніша відома ученим мапа, а також найстародавніше поселення Homo Sapiens знайдено в Україні, у селі Межиріччя Рівненської області. Їм 14,5-15 тисяч років. Мапу вибито на кістці мамонта.

20. Найбільший келих

Офіційний рекорд Гіннеса: нещодавно українці створили найбільший у світі келих для шампанського – на 56,25 літрів. Як пити шампанське з такого келиха – невідомо, однак ми все одно молодці!!!

(за матеріалами Vidomo)

Переглядів: 532 | Додав: Elena | Теги: історія, цікаві факти, 20 фактів про Україну, статистика | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Солонянський РНМК
  • Відділ освіти
  • Веб-спільнота вчителів
  • ДОІППО 
  • Єдиний освітній центр
  • МОНУ
  • Мої знання
  • Класна оцінка


  • «Методичний портал»



    Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz